Wat is dit?

EV2F: Electric Vehicle to France. Met de Elektrische auto op vakantie naar Frankrijk.

Een gezin, met een elektrische auto op vakantie naat Frankrijk!

Waarom?
Om opnieuw een onthaastte en milieuvriendelijke vakantie te hebben. We weten dat het kan, want we gingen vorig jaar al Italië op-en-neer.

Hoe?
Met een 100% elektrische auto, de Nissan LEAF. Schoon en stil!

Waarheen en wanneer?
Naar Bretagne in Frankrijk, deze zomer. (Bekijk onze bestemming, route van zo’n 2.000 km en planning).

Wie?
Gewoon een gezin uit Den Haag.


Het plan is ontstaan door het samenkomen van een aantal factoren.

  • Ten eerste geven we veel om het milieu. We maken ons serieus zorgen over de staat van het milieu, CO2 uitstoot en klimaatverandering. Daarom houden we onze “ecologische voetafdruk” laag, in het dagelijkse leven, maar liefst ook op vakantie.
  • Toch willen wel graag lekker op vakantie. Wie niet? We hebben met familie een huisje geboekt aan de bretonse zuidkust. net als vorig jaar deed zich de vraag voor, hoe gaan we daar naartoe? Met een auto op benzine is nogal wat. Kan dat niet schoner?
  • Tel daarbij op dat ik de nieuwe innovaties op het gebied van elektrisch rijden heel boeiend en vooral ook positief vind, en je komt op het idee om elektrisch naar Frankrijk te rijden.

We hebben in 2011 al ervaren dat het erg positief wordt ontvangen. We doen iets voor het milieu zonder klagen of zeuren. We wijzen niet op de vervuiling van verbrandingsmotoren, maar laten juist zien dat elektromotoren zoveel efficiënter en dus schoner zijn. Verder is het ook leuk en best cool om in een elektrische auto te rijden.

90% van de mensen die over ons initiatief horen is ook positief. De resterende 10% ziet problemen of gelooft er niet in. Beperkingen zijn we ons van bewust. De actieradius van de Nissan Leaf is nog niet als die van een traditionele auto en het laden kost tijd. Daar houden we rekening mee. Tja, de mensen die er niet in geloven, komen bijna allemaal met het argument dat het slechts een verplaatsing van vervuiling is. Dat wordt hier glashelder ontkracht. Al laadt je op kolen-stroom, zelfs dan ben je nog schoner dan een fossiele auto. Bovendien, je kan elektrische auto’s ook met wind- of zonnestroom opladen, dan lig je in één keer mijlen voor op iedereen. En dat is sowieso de richting die we in moeten want olie raakt op en is smerig. Als het aan ons ligt innoveren we zo snel mogelijk naar een maatschappij met elektrisch vervoer en duurzame stroomopwekking. Dit is onontkoombaar en hoe eerder we het doen, hoe beter voor het milieu. En trouwens ook voor de economie.

Tijdens de 3.400 km vorig jaar hebben we geen noemenswaardige problemen ondervonden om stroom te vinden, we vonden het relaxed al die rustige secundaire wegen. Wij laten zien dat het nu al kan. En we geven er graag publiciteit aan. We danken Trip Manager voor het verhuren van de Nissan LEAF tegen gereduceerd tarief. Volg ons op het weblog!

Ev2f is win-win-win: Wij winnen want we vinden het leuk, het milieu wint want elektrisch rijden is schoon en Trip Manager en  Elektrisch vervoer winnen want dit is goede publiciteit.

We houden een weblog bij met al het laatste nieuws. Klik hier:
Weblog

Volg ev2f op Twitter, Facebook, Youtube en via e-mail!

Twitter logo Facebook logo youtube-64x64 Email: thomas @ ev2f . nl
  • Als er een nieuwe post op het weblog komt, meld ik het op Twitter en Facebook.
  • Hebben we video, dan komt het op Youtube.
  • En wil je de meldingen in je e-mailbox ontvangen, mail me dan even je e-mailadres.