Range Anxiety

Als mensen het over elektrische auto’s hebben, hebben ze het ook al snel over de actieradius. En de angst om zonder stroom te komen zitten. Ik ga daar op deze pagina op in.

Het klopt dat je zit te rekenen “hoe ver is het nog, en hoe ver kan ik nog”. Maar echt nerveus word je daar in de praktijk niet van. Je weet van te voren al wat je kan verwachten (en zeker wij na onze trip naar Italië) en je houdt er rekening mee. Je stelt een realistisch doel, en dat haal je vervolgens makkelijk! Je plant het gewoon, en in de praktijk kom je nooit leeg te staan.

Range anxiety

…nee, natuurlijk niet, ook hij plant gewoon hoe ver hij kan en zorgt voor een reserve.

Als het een beetje meezit, gaan we op de eerste dag Frankrijk al halen. Van Den Haag over de snelweg naar Breda en snelladen. Dan door over de snelweg naar Antwerpen en weer snelladen. Daarna rustig aan over de secundaire, prachtige, lokale, groene, stille, rustige weggetjes en waarschijnlijk halen we de Franse grens. Campinkje, stopcontactje en de volgende dag zijn we weer op pad.

Eerlijk is eerlijk: Met een elektrische auto doe je een auto uit het fossiele tijdperk nog niet na. Je rijd geen 800 km en dan na 5 minuten weer 800. Persoonlijk heb ik ook niet de behoefte om de elektrische auto te vergelijken daarmee. Da’s a) niet eerlijk en b) elektrisch rijden is veel relaxter.