Campings, hotels en Nissandealers langs de route

Dit jaar komen we tot de conclusie dat het maken van een lijsten eigenlijk niet echt nodig is. Er is minder tijd over voor vertrek, maar we hebben ook ervaren dat je het allemaal niet precies hoeft te plannen.

Campings

Het is onbegonnen werk om een lijst te maken, er zijn er zo veel! Frankrijk is natuurlijk bij uitstek het land om te kamperen. In 2011 kwamen we door gebieden waar er beduidend minder waren, en dan was het wel handig om een telefoonlijtstje in de auto te hebben liggen om even vooruit te bellen.

Hier een indruk van de beschikbare campings:

Veel campings

Veel campings: Ieder rood puntje is er een.

Dit jaar doen we het anders. Ik zet een gunstig roaming tarief op mijn mobiel, (die zijn sowieso voordeliger dit jaar), en gebruik Google Maps ter plaatse:

Campings op de iPhone

Campings op de iPhone: 2 klikken en je belt de gekozen camping.

Hotels

Als je op Google Maps op “hotel” zoekt, krijg je het zelfde effect: Zeer, zeer veel mogelijkheden. De navigatie in de Nissan Leaf geeft ze ook aan.

Dus doen we het zo: Mobiel, Maps, “hotel”, [Zoek], klik, bellen, “Heeft u een kamer voor 3?”. Stroom regelen we bij aankomst. Het is nog niet voorgekomen dat het in het hotel niet lukt, maar als dat gebeurt, dan houden we hetzelfde hotel en organiseren we stroom bij de buren.

Aangezien we ruim 3 weken op pad zijn willen we het aantal hotels ook een beetje “in de hand houden”. Regendepressies kunnen daar natuurlijk wel op van invloed zijn…

Nissandealers

Bij Nissandealers is er altijd enthousiastme, daar kan je van op aan. Stroom ook. Maar er is vaak één probleem: Ze liggen in industrieterreinen waar totaal niets te doen of te vinden is. We hebben ervaren dat als je stopt bij een simpel restaurantje onderweg, je ook zonder probleem een beetje ‘prik’ krijgt. En dan heb je wel je drankje, je Wifi en een supermarkt om de hoek.

De dealers laten we dit jaar dus maar schieten.