De route

We stippelen de route niet precies per dag uit. De beschikbaarheid van stroom, het bereik van de auto en hoe dingen verlopen zullen voor een belangrijk deel bepalen hoe (ver) we precies rijden en waar we stoppen. Globaal hebben we natuurlijk wel een plan.

Allereerst de hemelsbrede lijn. Je ziet dat we meer naar het westen gaan dan naar het zuiden (Klik hier voor Google Maps):

Hemelsbrede lijn

Hemelsbrede lijn

Aanvankelijk moeten we om Zeeland heen. Je kan wel langs Goes en zo, maar dat zijn veel 100 km/h wegen en we rijden liever wat rustiger. Bovendien is in Breda een gratis snellader van de ANWB. En als je dan daar bent, pak je ook de Total.be snellader in Antwerpen mee. “Awel meneer, wij ebben ook eel veel problemen gehad, maar op den ogenblik loopt-ij…“.

Rustig rijden begint dan na Antwerpen. Dan gaat de navigatie op “No highways” en leidt de Nissan ons over de prachtigste rurale priegelweggetjes waar alleen de locals komen, en onthaastte ev-rijders!

In Rennes, in Frankrijk is er zeker nog 1, maar waarschijnlijk 2 of meer. De route ziet er dan globaal zo uit. (Klik hier voor Google Maps):

Route ev2f over secundaire wegen, langs diverse snelladers

Route ev2f over secundaire wegen, langs diverse snelladers

Elke dag gaan we de actieradius van de auto verlengen middels een speciale dagindeling. Het is de vraag hoe we bij de snelladers in Frankrijk uitkomen. Overnachten we 20 km ervoor, dan heeft het weinig zin om ‘m te bezoeken.

We kunnen uit ervaring zeggen dat als we écht ons best doen, en alle snelladers (SL) voor ons beschikbaar zijn, het in 5 dagen te halen is:

  1. Dag 1: Den Haag – Breda (SL) – Antwerpen (SL) – Franse grens.
  2. Dag 2: Franse grens – kust ten noorden v Rouen.
  3. Dag 3: kust ten noorden v Rouen – ten zuiden van Rouen.
  4. Dag 4: ten zuiden van Rouen – tot voor Rennes
  5. Dag 5: voor Rennes – Rennes (SL) – huisje

Maar dat gaan we dus niet doen. Kijk maar naar de tijdsplanning (data). We doen lekker rustig aan en gaan een mix van kamperen en hotelovernachtingen doen. Waar het bevalt blijven we langer.