Domper: Spiegel afgebroken en gejat

Nou zeg. Met een EV over kleine landweggetjes, da’s ons ding. Maar een EV in de grote stad, dat schiet niet op:

  • We hadden nog het geluk dat we een buur hebben met een bezoekersparkeervergunning, en dat scheelde ons veel geld. Maar zelfs zo’n vergunning is gedoe: Aanmelden, afmelden, aanmelden enz enz.
  • Dan een parkeerplaats vinden, dat kost hier toch meestal 2 rondjes / 10 minuten.
  • Opladen gaat niet, want er is geen stroom op de plek die toevallig vrij is.
  • En ga je op pad, dan kom je op plaatsen waar je dan ook weer moet betalen.

Anyway. Het is duidelijk dat wij in de Stad Den Haag beter af zijn zonder heilige koe. We zijn dat i.i.g. niet gewend.

Maar nu nog erger. Kom ik vanmiddag bij de auto, om elektrisch naar de roeivereniging te gaan (leek me leuk), is de spiegel eraf gebroken! Tjonge jonge, da’s balen! Hij stond echt mooi langs de stoep, de spiegels waren ingeklapt en er zijn geen sporen van een fiets of auto die er tegen aan is gekomen. Wel een ronde (wegpoetsbare) kras en een veeg van een broek die totaal erop duiden dat hij er met opzet is afgebroken.

Bummer. Echt jammer. Daarmee wordt de vakantie waarschijnlijk nog weer een flinke hap duurder. De wagen is verzekerd, maar ons eigen risico is € 400,-. Pff! En dat bedrag kost zo’n spiegel zeker. (Er zitten 3 motoren in: 1 voor het in- en uitklappen en 2 voor het elektrisch instellen van de kijkrichting). Het is nog even afwachten hoe het allemaal uitpakt, maar dat dit vervelend is, is zeker.

We hadden ook prompt geen zin meer om de auto nog tot maandag te houden. En trouwens, je mag ook helemaal niet met een auto zonder spiegel rijden. Daarom heb ik ‘m deze middag teruggebracht.

Bewerking op 13-8-2012: Positieve noot! Trip Manager is zo coulant en vriendelijk geweest om ons eigen risico te verlagen van € 400,- naar € 250,-! Terwijl zij er ook niets aan kunnen doen dat de spiegel eraf gemold is. Kijk, da’s nou weer leuk! En in combinatie met het feit dat de auto een paar dagen eerder terugging, werd het nog wat minder. Fijn.